De Nieuwe Wereld

Slechts herinnerd worden door die ene hit die je schreef. Het is de nachtmerrie van componisten. Het overkwam Antonín Dvořák, de Tsjechische componist (1841-1904) van wie alle symfonische werken daarvoor geschreven, worden overschaduwd door die ene symfonie, zijn negende. Dvořák pakte uit. ‘Uit de nieuwe wereld’ werd de bijnaam van de symfonie die hem onsterfelijk maakte. Een subliem muziekstuk dat anno 2019/2020 bijgezet kan worden in het mausoleum der meest geliefde symfonieën.

Voor Pynarello is er meer!

Artistiek leider Lonneke van Straalen vroeg gitarist, componist en 2x Edison-winnaar Reinier Baas een extra – vijfde – deel te schrijven in de geest van Dvořák. Voor Pynarello zijn de noten en bijbehorende klankkleuren van Reinier een totaal nieuwe wereld, net zoals de noten van Dvořák dat destijds waren.

Maar liefst 50 musici staan te trappelen om het project De Nieuwe Wereld op de planken te brengen. Pynarello is een niet-gesubsidieerd collectief. Met jouw hulp kunnen de lefgozers De Nieuwe Wereld onder handen nemen. Lees hier meer over de mogelijkheden, of schenk per direct via NL20INGB0007712518 o.v.v. De Nieuwe Wereld. Pynarello is een Algemeen Nut Beoogende Instelling (ANBI)

Tot nu toe zijn 12 musici ‘geadopteerd’ door een aantal geweldige donateurs:

Emeline Dessi-Leendertz fluit
Tom Wolfs klarinet
Marije van der Ende fagot
Margot Kolodziej viool
Charlotte Basalo viool
Eva Ximena Traa viool
Julia Kleinsmann viool
Sofie van der Schalie altviool
Liselot Blomaard altviool
Karel Bredenhorst cello
Emma Kroon cello
Thomas Pol contrabas

We hebben nog 38 musici nodig om dit project te kunnen realiseren! Donateurs; JOIN US!!

Speeldata en tickets!

Pynarello’s ‘De Nieuwe Wereld’ wordt mede mogelijk gemaakt door het BNG Cultuurfonds, Stichting Dioraphte, het Norma Fonds en Fonds Podiumkunsten.